baner 1 1

hresa

 

Udruženje Insieme per Sarajevo (Zajedno za Sarajevo) iz Vićence postoji već dvije decenije, a u posljednjih deset godina Opština Istočni Stari Grad i ovo Udruženje  imaju kontinuiranu saradnju koja se prvenstveno ogleda kroz podsticanje poljoprivrede što se realizuje kroz projekte mikrokredita. Jubilej saradnje bio je povod da gosti iz Italije posjete prijatelje iz Istočnog Starog Grada i intenziviraju saradnju u cilju adekvatne iskoristivosti potencijala u oblasti poljoprivrede.

Oko 50 članova italijanskog Udruženja, među kojima su i predsjednik te organizacije, rukovodstvo grada Vićenca te predstavnici bankarskog sektora, posjetili su opštinu Istočni Stari Grad u koju su u proteklih 10 godina uložili preko 100 hiljada maraka.

Radi se o 22 donacije koje su obezbijedile ulaganja u poljoprivredu za 22 porodice ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad je iskoristio ovu priliku da se zahvali poljoprivrednicima koji su ispoštovali sve dogovore i sav dobijeni novac uložili u poljoprivredu. Načelnik je takođe izrazio zadovoljstvo evidentnom činjenicom da prijatelji iz Italije podržavaju njegov dosadašnji rad i što imaju jasnu želju da se saradnja između Opštine Istočni Stari Grad i Udruženja Zajedno za Sarajevo nastavi i u budućnosti.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Istočni Stari Grad, gospodin Tomo Cincar, rekao je da je sav novac koji su dobili od prijatelja iz Vićence uložen u unaprijeđenje poljoprivrede, odnosno povećanje stočnog fonda i rekonstrukciju poljoprivrednih objekata.

Predsjednik italijanskog Udruženja, gospodin Sante Bressan, koji inače posjećuje opštinu Istočni Stari Grad najmanje dva puta godišnje, istakao je da je dosadašnja saradnja bila ozbiljna i profesionalna, naglsivši da za partnere imaju vrijedne ljude koji žele nešto da stvore.

Gospodin Bresan dodaje da je osim pomoći razvoju poljoprivrede, od velikog značaja i iskreno prijateljstvo koje su u proteklih 10 godina izgradili sa rukovodstvom i stanovnicima opštine Istočni Stari Grad.